Beveiligingsmaatregelen voor uw ICT omgeving

Veel organisaties worstelen met de gevaren van cybercriminaliteit. Het is een feit dat we onze systemen moeten beschermen tegen DoS-aanvallen, ransomware en phishing. In veel gevallen komen bedrijven er door de dagelijkse werkdruk niet aan toe om dit goed te regelen. Daarbij kan het zo zijn dat de IT-omgeving van een organisatie zo complex is dat het onhaalbaar is geworden om dit door eigen personeel te managen. Een Security Operations Center (SOC) is dan een goede oplossing.

Wat is een SOC (Security Operations Center)

Een SOC bewaakt en analyseert activiteiten op netwerken, servers, endpoints, databases, applicaties, websites en andere systemen. Hierbij zijn abnormale activiteiten, zogenaamde anomalies, de aanwijzing voor een beveiligingsincident.

De security-professionals van de SOC zorgen ervoor dat potentiële beveiligingsincidenten correct worden geïdentificeerd, geanalyseerd, verdedigd, onderzocht en gerapporteerd. Het doel van het SOC-team is om proactief en reactief cyber-beveiligingsincidenten op te sporen, te analyseren en erop te reageren met behulp van een combinatie van technologische oplossingen en een reeks vastgelegde processen.

SOC-medewerkers werken nauw samen met reactie-teams voor beveiligingsincidenten, zodat eventuele beveiligingsproblemen snel worden opgelost zodra ze worden ontdekt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het inzetten van een SOC of een van onze andere diensten op het gebied van applicatie-hosting, onderhoud en beveiliging? Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij komen graag langs om uw wensen te inventariseren en u van een passend advies te voorzien.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt