Essent is een energieleverancier die elektriciteit, gas en andere energieproducten, zoals zonnepanelen levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België. Het hoofdkantoor van Essent staat in ’s-Hertogenbosch.

Plug-in van het Billing-platform

West heeft (in opdracht van partner BillingHouse) een plug-in ontwikkeld voor de financiële afhandeling op basis van het Billing-platform. De door West ontwikkelde plug-in ontvangt informatie van de meter van de consument, en berekent het financiële totaalbeeld op basis van wat er is verbruikt en wat er is geproduceerd aan energie. De berekening hangt af van het tijdstip van de dag en andere factoren. Op basis hiervan kunnen facturen worden gegenereerd.

Klantensysteem voor zakelijke klanten

Daarnaast hebben meerdere medewerkers van West onderdeel uitgemaakt van een team van specialisten in de totstandkoming van het nieuwe B2B systeem NOVA. In dit systeem worden de klantgegevens van haar zakelijke klanten geregistreerd en vervangt het vorige systeem Provision. Wil je meer weten over de werkzaamheden die het team van West heeft verricht of van het nieuwe systeem van Essent? Lees dan het nieuwsartikel ‘Essent België neemt B2B systeem ‘Nova’ in gebruik.’

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt