Zo-Dichtbij is onderdeel van de gelijknamige stichting met een ANBI status en heeft tot doel om ouderen zo lang en comfortabel mogelijk zelfstandig te laten wonen. Om dit te kunnen realiseren wordt een online platform ontwikkeld, waarin de verbinding wordt gelegd tussen overheid en burger, zowel virtueel (online) als fysiek (offline), om het proces van thuis wonen te ondersteunen, waarbij de burger samen met eventuele vrijwilligers en mantelzorgers centraal staat.

West IT Solutions is één van de technologiepartners van Zo-Dichtbij. Wij denken mee over de technische mogelijkheden en adviseren over de haalbaarheid en risico’s van technische keuzes. De bouw van het platform wordt voor een belangrijk deel door West uitgevoerd, in samenwerking met andere technologiepartners.

West werkt naast Zo-Dichtbij samen met verschillende organisaties uit de non-profit sector. Voorbeelden daarvan zijn Warchild en VluchtelingenWerk Nederland. En als het aankomt op koppelingen met overheidsdiensten heeft West al de nodige ervaring in overheidsprojecten bij bijvoorbeeld het Ministerie van Justitie, Rijkswaterstaat, Kadaster en de gemeente Haarlemmermeer. Het project Zo-Dichtbij sluit dan ook naadloos aan op onze expertise en werkgebied.

Wally Keijzer, initiatiefneemster van Zo-Dichtbij, vertelt in een interview hoe haar idee van dit platform vorm heeft gekregen tijdens haar promotietraject aan de TU Delft. Lees het interview hier.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt